060206_midland Foto: Midland

Midland siktar mot höga höjder

Midland F1 blir Rysslands första F1 team och ägaren Alex Schnaider tänker anställa landsmän som tekniker. - Det finns många duktiga här inom flygplans och rymdtekniken, säger han.

Midland har presenterat sin Formel 1-bil och blir därmed Rysslands första F1-team. Och inte nog med det, ägaren Alex Schnaider planerar att besätta teamet med landsmän.

- Vi ser oss om efter aerodynamiker och tekniker i Ryssland, säger han. Det finns många duktiga här inom flygplants och rymdtekniken.

Schnaider, som är mångmiljardär, är tungt involverad i den ryska industrin sedan länge.

- Men vi kommer inte att låta driva vår verksamhet härifrån förstås, utan jag fixar visum till de det berör och flyttar dem till Silverstone i England där vi har vår bas.

Ryssen Roman Rusinov är en av teamets fyra testförare och i framtiden är siktet inställt på att en ryss ska bli ordinarie förare i teamet. Kanske i tid för det första Grand Prix-loppet i Moskva.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!