051121_ford-wrc

Mikko Hirvonen till Fords WRC team

Finländske Mikko Hirvonen och hans kartläsare Jarmo Lehtinen har skrivit kontrakt med Fords nysatsning på WRC(World Rally Championship). Ford kommer till nästa säsong med en helt ny Focus.

Mikko Hirvonen och kartläsaren Jarmo Lehtinen är, efter ett år med Subarus rallyteam och ett år i en privatägd Ford RS, tillbaka i Fords fabriksteam där de befann sig säsongen 2003. Ford kommer alltså ha ett mycket finskt team till nästkommande säsonger. Klar sen tidigare är förre världsmästaren Marcus Grönholm och hans kartläsare Timo Rautiainen.

25-årige Hirvonen fick sitt riktiga genombrott säsongen 2003 då han körde för Ford första gången. Han körde, och tog sig i mål, i samtliga 14 tävlingar och köptes sedan över till Subaru. En privatsäsong följde med en 2003-års Ford RS, som han tidigare kört, där han körde i sex tävlingar. Tydligen så imponerade det tillräckigt mycket på Fordcheferna för nu är han alltså tillbaka i teamet som gör en storsatsning på kommande säsonger.

- I och med Mikkos kontrakt är nu laguppställningen för 2006 klar, säger Fords teamchef Jost Capito. 

- Med Marcus och Mikko räknar vi med att få ett mycket bra team. Årets säsong vill vi använda till att få bilen fullt fungerande och konkurrenskraftig till nästa år, det är 2007 och 2008 vi ska vinna, avslutar han.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!