101215-mini-all4-racing Foto: X Raid/ Andreas Beil

Mini All4 Racing – nya bilder

En liten Mini ska köra i nästa års Dakarrally. Men när vi nu får se nya bilder på bilen ser vi att den inte är så liten, en Mini har aldrig varit så här hög.

Vissa bilar tar lång tid på sig att bli färdiga medan andra verkar gå rätt snabbt för tillverkarna att snyta ur sig. Mini All4 Racing måste ändå ha slagit något slags rekord, det har nämligen bara tagit 90 dagar att förvandla en vanlig Mini Countryman till en stryktålig Dakar-racer.

X-Raid-teamet har samarbetat med Mini, Magna Steyr och Heggemann Autosport för att ta fram den Dakarrally-anpassade Minin. I förra veckan visade X-Raid den första designskissen som sade något om hur Dakar-Minin skulle se ut men nu löper de linan ut och släpper riktiga bilder på den riktiga bilen på riktiga vägar. Bilen ser ut ungefär som vi hade förväntat oss, ändå kan man inte undgå att slås av hur stor Countryman har blivit. Den lilla småsuven har nästan gått och blivit lastbilsstor. Har en Mini någonsin varit så här hög?

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!