061218_carlsson

Minst sex VM-tävlingar för Daniel Carlsson

Daniel Carlsson är klar för minst sex deltävlingar i rally-VM 2007. Han kör för OMV Kronos Citroën World Rally Team, och teamoch bil är samma som fransmannen Sebastién Loeb tog hem VM-titeln i rally med. Förutsättningarna kommer med andra ord att bli svenskens bästa någonsin i karriären.

- Det är en stor ära för mig att ett team ringer upp mig och frågar om jag vill köra för dem efter att ha läst min CV – oftast är det tvärtom. Att det sedan är världsmästarteamet OMV Kronos Citroën med världsmästarbilen Citroën Xsara WRC gör inte saken sämre.

- Efter ett framgångsrikt år där vi tillsammans med Sebastién Loeb tagit världsmästartiteln är vi stolta att introducera Daniel i teamet. Vi är övertygade om att vi har bilen, förarna och de samarbetspartners som krävs för att leverera bländande resultat. Själv la jag märke till Daniel och såg hans iögonfallande prestationer i Sverige och Finland i år – och vi är säkra på att vi kommer att kunna förvåna ganska många nästa säsong, säger Marc Van Dalen, teamchef i OMV Kronos.

- För första gången någonsin kommer jag att få komma till Svenska Rallyt med bästa möjliga förutsättningar utifrån situationen jag befinner mig i. Att köra Svenska Rallyt och Rally Norway med dessa förutsättningar och bli påhejad av hemmapubliken kommer att bli något alldeles extraordinärt, jublar Daniel.

Teamkamraqt blir österrikaren Manfred Stohl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!