Foto: V8 Supercars

Misstag kostade pallplats för Volvo och McLaughlin i Melbourne

Volvo Polestar Racing-föraren Scott McLaughlin utmanade om ledningen i andra V8 Supercars-tävlingen i Melbourne på första varvet men gjorde ett misstag som kostade honom chans på pallplats.

McLaughlin startade tvåa och satte hård press på pole position-innehavaren Shane Van Gisbergen under första varvet. Dessvärre gjorde Volvo-föraren ett misstag mot slutet av första varvet och gick brett utanför banmarkeringarna, något som gjorde att tre förare lyckades ta sig förbi.

20-åringen försökte kämpa sig tillbaka, men fick nöja sig med en femteplats medan Van Gisbergen segrade framför Holden-kollegorna Craig Lowndes och Fabian Coulthard.

Robert Dahlgren hade en tuff tävling där han korsade mållinjen på 19:e plats.

Två tävlingar av fyra återstår av tävlingshelgen i Melbourne tillsammans med Formel 1 där den tredje körs klockan 05:20 i morgon svensk tid och den sista på söndag klockan 03:15. Startuppställningen till de kommande tävlingarna avgörs enligt de ackumulerade poängen förarna tar i tävlingarna.

McLaughlin ligger på fjärde plats totalt efter de två hittills körda tävlingarna vilket innebär fjärde plats på startuppställningen på lördag. Dahlgren kommer att starta från 18:e plats.

Resultat – Race 2

1 Shane Van Gisbergen Holden Commodore 12 varv

2 Craig Lowndes Holden Commodore +0.5519

3 Fabian Coulthard Holden Commodore +1.8593

4 Michael Caruso Nissan Altima +2.6717

5 Scott McLaughlin Volvo S60 +3.6196

...

19 Robert Dahlgren Volvo S60 +23.0936

Poängställning efter 2 av 4 tävlingar

150 poäng Shane Van Gisbergen

120 poäng Michael Caruso

119 poäng Fabian Coulthard

119 poäng Scott McLaughlin

117 poäng Craig Lowndes

...

49 poäng Robert Dahlgren

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer