081127-motorsport-alla

Motorsport passar alla åldrar

Att utöva motorsport är något som människor i alla åldrar gillar. I England blir snart Tom Cave, 17, den yngste någonsin att köra ett VM-rally. I USA siktar 74-årige James Hylton på Daytona 500.

Tom Cave tog sitt körkort denna vecka. Rally har han redan kört i två år men då i Litauen där man inte behöver körkort för det utan bara internationell rallylicens. Kartläsaren Gemma Price har rattat mellan specialsträckorna. Cave spås en lysande framtid inom sporten och begår VM-debut i Wales Rally GB som startar 4 december, då 17 år och 18 dagar ung. Cave tävlar i en grupp N-preparerad Ford Fiesta ST.

På andra sidan Atlanten förbereder sig James Hylton, 74, för att försöka kvala in till legendariska Daytona 500 i NASCAR-serien. Han försökte även 2007 men drabbades av kopplingsproblem.

Hylton, som var NASCAR:s bäste nykomling 1966 (!), har blivit tvåa i mästerskapet tre gånger i en tid då många av dagens förare inte ens var födda. Nu siktar han på att bli den äldste någonsin att köra Daytona 500.

Men, inte nog med det. EM Motorsport som driver Hyltons Dodge vill att han ska köra hela mästerskapet och jagar sponsorer för det.

James Hylton framstår dock som rena spolingen jämfört med ”vår” Erik Berger som 83 år gammal styr i historisk racing med framgång.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!