100511-motorsportnyheter Foto: Tony Welam/Mediaempire

Motorsportnyheter från helgen

Timmy Hansen börjar bli varm i sina BMW-kläder, Michael Jernberg tog sin andra seger och Marcus Ericsson fick en tung premiär i GP2. Här bjuder vi på ett sammandrag från helgens motorsportevenemang.

Timmy Hansen varm i BMW-kläder

 Unge Timmy Hansen börjar komma underfund med Formula BMW och i helgens premiär blev det två andraplatser.   BMW-serien körs samtidigt med Formel 1 så det var Barcelonabanan som gällde. Och det är aldrig fel att imponera inför cheferna i Formel 1 som garanterat tittar på loppen. 

Jernberg i toppform

 Michael Jernberg har startat årets rallycross-säsong på ett övertygande sätt. När den andra EM-deltävlingen kördes i Frankrike tog Jernberg sin andra raka seger. Och det var aldrig något snack om saken.   Jernberg var snabbast in till A-finalen och lika så i starten av denna. Tvåa blev regerande mästaren Sverre Isachsen i Ford Focus. Kenneth Hansen var andre svensk i A-finalen och blev sexa. 

Tung GP2-premiär för Marcus Ericsson

 Marcus Ericsson gjorde årsdebut i riktiga GP2-serien i samband med Barcelonas GP. Det gick så där.   Han kvalade åtta (bara tiondelar från tredje startruta) men tvingades göra en undanmanöver i starten i första heatet vilket skadade underredet. Sedan var han aldrig med i matchen och slutade elva.   I andra heatet, på söndagen, var han ivrig och skulle ta revansch vilket slutade med närkontakt och trasig bil. Han bröt redan på andra varvet. 

 Redan nästa helg, i Monaco, är det dags igen. Precis som för Formel 1. 

Edward och Robin i Carrera Cup 

 Edward Sandström och Robin Rudholm tog varsin seger i Carrera Cup i samband med STCC på Ring Knutstorp.   För Edward, som gjorde inhopp i Poker Wallenbergs team, blev segern lite avslagen då han fick den till skänks sedan Fredrik Larsson kört ojust och blev bestraffad.   Robin Rudholm, som hoppat av STCC för Carrera Cup, leder nu totalt. 

Haglöf leder tyska Mini Challenge 

 Dalkarlen Daniel Haglöf leder årets tyska Mini Challenge Cup efter en andra och en fjärde plats i helgens deltävlingar.   Seriens andra svensk, Fredrik Lestrup, var kanonsnabb på träning och kval men kunde inte leverera i race. Det blev en tredjeplats i första heatet som bäst. 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!