070306_motorsportravar

Motorsporträvar kör igen

Det finns faktiskt viss återväxt inom svensk motorsport. Men äldremännen är kvar, åtminstone Stig Blomqvist och Stefan Johansson.

Stig Blomqvist ska nämligen köra Midnattssolsrallyt. Närmare femtio anmälningar har tagits emot till rallyklassikern, vars start går den 28 juni i Kristianstad. Målgång är det söndagen den 1 juli i Stockholm. Stig Blomqvist kommer till start i en Ford Escort anmäld av David Sutton och Historic Motorsport Ltd i England. Det är många år sedan Stig Blomqvist körde en tävling som passerade hans hemstad Örebro.

– Det vete tusan när det var. Det måste nog vara ända sedan Teknisrundan var SM-tävling och det var nog 1971-72 eller något sådant, säger Stig Blomqvist.

50-årige Stefan Johansson är inte sämre. I dag testar han nya Speedcar på Virginia International Raceway. Speedcar är en NASCAR-inspirerad klass som kommer att köra eget mästerskap i Asien och Mellanöstern.

Jean Alesi var den första föraren som kontrakterades för Speedcar och nu är alltså även Stefan Johansson aktuell för serien. Han får sällskap under testet av två andra före detta F1-förare, Gianni Morbidelli och Johnny Herbert.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!