060310_f1

Motorstopp för Kimi - Davidson snabbast

Årets första träningspass inför tävling kördes idag när Bahrains tävlingshelg inleddes. Hondaföraren Anthony Davidson var snabbast och förhandsfavoriten Kimi Räikönnen fick motorstopp och kan tvingas byta motor.

På söndag är det dags för årets första F1-lopp och idag inleddes helgen med den fria träningen. En av favoriterna, fjolårets VM-tvåa Kimi Räikönnen inledde säsongen katastrofalt. Motorstopp med rök ur motorn efter ungefär en halvtimmes körning. Ett eventuellt motorbyte skulle då leda till att McLaren föraren automatiskt flyttas ned tio placeringar i starten på söndag, något som Kimi är vad med vid det här laget.

Snabbast av alla hittills är Hondaföraren Anthony Davidson, tätt följd av Michael Schumacher. Heljapanska Super Aguri är alltjämt sist, 6-8 sekunder efter Davidson. Träningen har dock inget med placeringar att göra, det är kvalet i morgon som avgör vem som startar var på söndag.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!