101105 anderstorp

Museet i Anderstorp bommar igen

Scandinavian Raceway Nostalgia i Anderstorp stängs. Har du inte besökt museet rörande Sveriges Grand Prixbana har du 287 dagar på dig.

Ett år efter igenbommandet av Ronnie Peterson Museum i Örebro kommer beskedet om att nästa museum med svensk motorsporthistoria i fokus klappar igen - Scandinavian Raceway Nostalgia i Anderstorp.

Huvudorsaken är ekonomiska oklarheter om sålda biljetter till det inställda evenemanget The Race Legends i augusti i år. Tillställningen hade en rad kända, och mindre kända, Formel 1-förare inbjudna för ett välgörenhetslopp. Extra krydda var att popgruppen Roxette valde att ha sin sverigecomeback under samma evenemang. Gruppen hade då inte spelat i landet sedan 2001.

Museet har också sedan starten 2004 haft problem med att locka tillräckligt med besökare. En av anledningarna är att själva racingbanan är stängd under juli månad – turistsäsongens höjdpunkt. En annan kan också vara att museet inte ligger i direkt anslutning till själva banan.

Har du inte besökt museet så har du fram till den 18 augusti 2011 klockan 18.00 på dig.

Eldsjälen Ticko Persson lämnar dock dörren på glänt.

– Finns det någon därute som vill anta utmaningen om flytta museet i närheten av Anderstorp Raceway så är jag givetvis inte omöjlig. Men det måste finnas ekonomiska förutsättningar i så fall.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet