110506-motorsport helgen Foto: © FOTO ERCOLE COLOMBO

Mycket motorsport i helgen!

Det stundar ytterligare en intensiv motorsporthelg. Och det är många svenskar i aktion! Det mesta går att se direkt på teve.

Tyvärr är det inte blågult i Formel 1 i Turkiet som trots det får rankas som helgens toppnummer. Ska någon kunna besegra Sebastian Vettel den här gången? Fan tro´t, men vi hoppas på ett lika spännande lopp som i Kina förra gången det begav sig.

I klassen under Formel 1 har vi dock svenskt hopp i form av Marcus Ericsson som kör GP2 i Turkiet både lördag och söndag. Marcus har varit med i toppen på de senaste testerna och har goda förutsättningar att slåss om en pallplats.

Rally-VM avgörs på Sardinien och det är hela fem svenskar på startlinjen. När hände det senast förutom i Svenska Rallyt?

P-G Andersson gör ett nytt inhopp i huvudklassen WRC. Som i Svenska Rallyt, som han ledde, kör PG Ford Fiesta och det för de överblivna sponsorpengarna efter insamlingen till den svenska deltävlingen.

Patrik Flodin skulle också ha kört WRC i en Mini men Grifonestallet undrade om han inte kunde fortsätta testa ut Mini i Super 2000-styrsel istället och Flodin sa ja. Som tack för det får han en senare start i WRC i en Mini.

I juniorklassen WRC Academy är det tre svenskar med och inget annat land har så många förare med i den nya klassen. Det är Fredrik Åhlin, Victor Henriksson och Carl Ward som försvarar våra färger och de kör, liksom alla andra i klassen, Ford Fiesta.

Edward Sandström, Teknikens Världs testförare, gör årsdebut i FIA GT3 där han rattar en helt nybyggd BMW Z4 för Schuberteamet. Edwards andreförare från i fjol, Patrick Söderlund, har skadeproblem och kan inte köra. Edward får istället sällskap av Prins  Abdulaziz Turki Al Faisal  . 

Sist men inte minst körs det STCC med supportklasser på Ring Knutstorp. Överraskande segrare vid premiären på Jyllandsringen var Per Sturesson och dansken Jason Watt. De kommer att jagas av ett tufft gäng revanschsugna förare och nu spelar även de extrakilon bilarna får för framgång in.

Allt detta kan du följa på teve eller datorn och vips så var det måndag igen! Det här är vad du ska ratta in:

• Formel 1: Viasat Motors. Kval lördag 13.00, race söndag 14.00.

• GP2: Viasat Motors. Race 1 lördag 16,45, race 2 söndag 10,30.

• WRC: Sammandrag på Viasat Motors, fredag 22,30, lördag 22,30, söndag 21,30.

Dessutom söndagens sista sträcka, Power Stage, i direktsändning söndag 12.00.

• FIA GT3: sänds direkt på www.fiagt3.com. lördag Race 1 14,15, sönd race 2 11,15

• STCC: Viasat Sport (OBS!): Race 1 lördag 12,30, race 2 lördag 13,45.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!