070214_finnkampen

Nästa Finnkampen Motor blir 2008

Nästa Finnkampen Motor blir inte förrän 2008. - Först då kan vi hitta ett datum som passar både förare och arenor, säger finska bilsportförbundets generalsekreterare Jani Backman.

Den allra första landskampen i rally och racing mellan Sverige och Finland kördes på Solvalla travbana i somras. De svenska förarna vann  och en fortsättning var given. Nu med det finska bilsportbundet AKK-Motorsport som värd.

- För att få det bra för publik och våra förare måste vi flytta fram vårt arrangemang till 2008, säger Jani Backman. Helst vill han ha tävlingen på Olympiastadion i Helsingfors, där det är möjligt att köra på antingen grus eller asfalt. Eller både ock.

- För oss är det viktigt att hitta ett intressant koncept som tilltalar våra stjärnförare. Vi vill inte ta stryk en gång till och absolut inte på hemmaplan, fortsätter Jani Backman. Totalsegrare förra gången blev Patrik Flodin som nu rankas som ett av våra allra största rallylöften och som kör om VM-titeln i Grupp N.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!