051230_svenska_rallyt Foto: Subaru Sverige

Nästan alla kommer till Svenska Rallyt

Det är en hel del svenskt på anmälningslistan till Sveriges deltävling i rally-VM. Bland annat har vi tre förare med i WRC klassen, en av dem är DTM-föraren Mattias Ekström.

Tordsagen den 29 december gick anmälningstiden ut till 2006 års upplaga av Svenska Rallyt. Och många svenskar kommer dit. Hela tre stycken kommer att köra i WRC-klassen. Mattias Ekström gör sitt andra försök i toppklassen och det med en Skoda Fabia. Thomas Rådström kör Team Olsbergs Subaru S10 och Peugeot Sport Sweden har anmält den unge talangen Jimmy Joge i en 206.

De kommer att tävla mot toppförare som Petter Solberg, Mikko Hirvonen, Marcus Grönholm och regerande världsmästaren Sébastien Loeb som kör i en privat Citroën Xsara.

Daniel Carlsson står utan kontrakt inför kommande säsong och var länge frånvarande på anmälningslistan men i sista sekund kom han med. Carlsson kommer att tävla i junior-VM klassen och där konkurrera med bland andra PG Andersson.

I grupp N ser vi en riktig veteran på listan, nämligen Stig Blomqvist som hittat in i en Subaru Impreza.

Svenska Rallyt körs 2-5 februari.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!