Neel Jani kör för Porsche i Formel E

En ny Formel E-säsong drar i gång i helgen och om ett år står även Porsche på gridden. Nu är det klart att föraren Neel Jani kör Formel E.

Den 15 december drar den femte Formel E-säsongen i gång men redan nu presenterar Porsche, som kommer till start till nästa säsong, Neel Jani som förare i serien. Det kommer inte direkt som någon överraskning då schweizaren har varit fabriksförare hos Porsche sedan 2013. Han vann både 24-timmars loppet på Le Mans och hela FIA World Endurance Championship 2016, men var framgångsrik bakom ratten på Porsche 919 Hybrid innan dess.

Neel Jani slog tog sig i våras även runt Spa-Francorchamps på kortare tid än Lewis Hamlitons i sin Formel 1-vagn. Vill du se hur det gick till ska du klicka här.

Så fort Porsche får tillgång till det standardiserade Formel E-chassit börjar utveckligsarbetet. Porsche hör till de stall som väljer att köra med egen drivlina, ett paket man redan har kört i testbänk. Elmotor, växelriktare, växellåda, differential, drivaxlar, delar av bakaxelns fjädring, kylsystem och ECU (kontrollenhet) hör till de egenutvecklade delarna. Bitar av tekniken är även aktuell för Porsches elektrifierade personbilar.

Porsches Formel E-satsning kommer att paras med lanseringen av modellen Taycan – märkets första helt eldrivna bil.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!