070205_heidfeld

Nick Heidfeld gjorde en Häkkinen

När Mika Häkkinen fortfarande körde Formel 1 fick han en önskan uppfylld av sin arbetsgivare en vinter i Finland. Han körde sin Formel 1-bil på snö. Nu har BMW Sauber-föraren Nick Heidfeld gjort om bedriften.

De flesta Formel 1-stallen åker till varma länder, typ Italien och Spanien för att testa sina bilar inför nästa säsong på bästa tänkbara underlag. BMW och föraren Nick Heidfeld var dock lite utnötta på det och tog i stället med sig en Formel 1-bil till Schweiz och skidorten S:t Moritz. På en frusen sjö plogades ett lagom stort område upp, dubbdäck sattes på bilen och inför 15 000 åskådare bjöd Heidfeld på en rejäl sladdfest med sin Formel 1-bil.

- Det var en väldigt unik upplevelse, säger Heidfeld på sin hemsida. Förutom att underlaget var otroligt svårkört, men mycket roligt, så var omgivningen helt fantastisk. Det är inte varje dag man får köra F1 i alperna.

Platsen valdes av BMW-Saubers huvudsponsor Credit Suisse som länge varit delaktiga i vintersportfestivalen ”White Turf” som körs varje år i S:t Moritz.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!