Nick Mason kraschar sin McLaren F1 GTR

Pink Floyd-trummisen skulle lufta sin dyrgrip på Goodwood. Det slutade i vallen. Bilen fick svåra skador men föraren klarade sig oskadd.

Supersportbilen McLaren F1 är en dyrgrip. Det hindrar inte vissa ägare från att lufta dem på racingbanor. Det är precis vad Nick Mason, bilsamlare och trummis i popbandet Pink Floyd, gjorde med sin F1 GTR från 1995 – och det slutade i däckvallen.Bilen som kraschade under den 75:e upplagan av Goodwood Members Meeting är en av 28 gatlegala GTR-bilar och i det närmaste ovärderlig. Vissa källor pekar på 40 miljoner kronor men sanningen ligger nog på minst på det dubbla.73-årige Nick Mason ska ha klarat sig bra vid kraschen vilket inte kan sägas om bilen. Ni kanske minns att en annan kändis, Rowan Atkinson, också har tappat kontrollen över sin ”vanliga” McLaren F1. 

Den verkstadsnotan hamnade på 9,2 miljoner kronor. Även om Nick Masons bil ses snurra och får skador både bak och fram så är de inte lika omfattande som de för Rowan Atkinsons F1. Han lär dessutom inte ha gråtit blod. Bilen sålde han senare med en prislapp på närmare 100 miljoner kronor

.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!