Niclas Olsson kör Seat i STCC

21-årige Niclas Olsson kommer hamna bakom spakarna på en Seat León i årets säsong av STCC, där han bland annat kommer tampas med brorsan Patrik Olsson.

Nu är det klart –21-årige Niclas Olsson från Trollhättan ska köra STCC för Seat i år i privatförarcupen, uppger hemsidan Touringcar Times. Mot sig har han brodern Patrik Olsson som kör för IPS Motorsport i en biogasdriven Volkswagen Scirocco.

 – Vi har aldrig tävlat mot varandra förut, vi har försökt undvika det, säger Niclas till TTELA. 

 Men nu är det alltså dags. För storebror Patrik blir det fjärde året som han kör STCC. Lillebror Niclas tävlar i Semcon cup där bilarna är äldre och saknar turbo och som då rimligen blir långsammare. 

 – Det är ju en bra serie och ett steg uppåt för mig, säger Niclas Olsson. 

 Niclas Olsson kommer närmast från Porsche Carrera Cup där han vann GT3 Challenge 2010. Dessutom har han tidigare kört JTCC och Polo cup i Tyskland. I år kommer han möta ett annat brödrapar, bestående av Joakim och Andreas Ahlberg, i STCC och Semcon cup. 

–Det kommer att bli tufft, de är duktiga. Men jag ska göra mitt bästa och jag kommer försöka plocka så många poäng som möjligt även i huvudklassen STCC.

 Bilen som Niclas ska köra är enligt uppgift en av Danielsson Motorsports bilar men det är oklart vilket team som kommer att driva bilen eller om Niclas kör i egen regi.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!