Foto: Audi

Nico Müller ersätter Filipe Albuquerque hos Audi i DTM

Schweizaren Nico Müller ersätter Filipe Albuquerque hos Audi inför den kommande DTM-säsongen.

– Nico passar bra hos Audi, både vad gäller fart och personlighet. Jag förväntar mig att han kommer skapa en och en annan överraskning i sin första DTM-säsong, säger Dieter Gass, chef för Audis DTM-satsning.

Müller tävlade i Formel Renault 3.5 förra året och har testat för Audi under sommaren. 21-åringen hoppas på en lång karriär med den tyska biltillverkaren.

– Jag tittade på DTM som barn och sedan jag testade DTM-Audin för första gången har jag drömt om att få tävla med den. Konkurrensnivån i DTM är unik, så det kommer att bli svårt att ta poäng. Mitt mål är att lära mig snabbt och stadigt, med enstaka topp tio-placeringar i andra hälften av säsongen, säger Müller.

Albuquerque går i stället över till Audis GT-satsning och kommer närmast köra en Audi R8 i Daytona 24-timmars den 25 och 26 januari.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!