Nico Rosberg kör Fangios vinnarbil från 1954

Det har sina fördelar att vara Formel 1-förare hos Mercedes. Till exempel när man som Nico Rosberg får kliva ner i Juan Manuel Fangios vinnarbil W196 ”Silver Arrow” från 1954.

Att ta en ”selfie-film” när man sitter bakom ratten är inget att rekommendera. Men det är just vad Mercedes Formel 1-förare Nico Rosberg gjorde på Hockenheim i helgen när han fick tillfälle att köra en runda med Mercedes W196, ibland även kallad Silver Arrow (eller på svenska Silverpilen, som så många andra Mercedes-bilar från förr). Alltså den bil som Juan Manuel Fangio vann Formel 1-världsmästerskapet med både 1954 och 1955. Förstnämnda året körde Fangio dock för Maserati under de inledande loppen (se och lyssna på hans Maserati 250F när Teknikens Värld kör den).

Nu körde Rosberg på bana och dessutom lugnt, så någon fara med att samtidigt filma med mobilen var det inte. Bäst av allt är att vi får höra den raka åtta som Fangio lyssnade på under tävlingarna under mitten av 1950-talet.

Som bonus har vi lagt till en film under Rosbergs där vi får se några sekunder från 1954 års världsmästerskap. Notera att det då kördes både sportvagnsbilar och formelbilar.

 När vi ändå är inne på bonusfilmer har vi också lagt till Berlins Grand Prix på Avus-banan 1937. Bara för att...

Nedan: från Formel 1-VM 1954.

Nedan: från Berlins Grand Prix på Avus-banan 30 maj 1937.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!