Nika Racing missar ytterligare en WTCC-tävling

Svenskteamet Nika Racing kommer att missa även helgens WTCC-tävling i Slovakien på grund av budgetskäl.

Teamet missade premiären i Frankrike för två veckor sedan på grund av att de tvingades byta tävlingsbil från den Honda Civic de tävlade med förra året till en Chevrolet Cruze.

”Den enda delen av vårt program som vi inte kontrollerar är vår förares finanspartners och deras engagemang för att detta ska bli av. Huvudanledningen till förseningen är komplexiteten i detta,” meddelade teamet i en pressrelease.

Teamet har anmält 21-åriga svensken John Bryant-Meisner som har tävlat i formelbilar tidigare.

”Vår tro på John och hans partners är fortfarande på högsta nivå och vi tror absolut att detta kommer att bli ett väl fungerande samarbete,” fortsatte uttalandet från teamet.

Teamet har ännu inte meddelat när de räknar med att vara tillbaka på startlinjen, men med nästa tävling i Ungern bara en vecka borta är det inte sannolikt att de hinner till den.

”Inget eller ingen kan få oss att skynda på vårt beslut när vi återvänder till WTCC 2016 förutom vi själva. Vi är med i detta på lång sikt och kommer inte att göra några förhastade beslut.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!