071120-stcc-rykten-2008

Nio deltävlingar i STCC 2010

Det blir nio deltävlingar i nästa års upplaga av STCC. Två av dessa körs i Danmark, men norska Våler finns inte med, ej heller Anderstorp.

Nu släpper STCC AB den officiella tävlingskalendern för 2010. Nio deltävlingar totalt, varav fyra tillsammans med danska DTC. Premiären körs på Jyllandsringen i Danmark 24-25 april och finalen på Mantorp Park 1-2 oktober.

 

– STCC växer nästa år. Vi står kvar vid samma antal deltävlingar som 2009 men får en ny bana i kalendern och ett spännande upplägg med en skandinavisk cup på fyra av våra tävlingar, säger Bob Huzell på STCC AB.

Premiären på Jyllandsringen är också den första deltävlingen i den skandinaviska cupen. Därutöver fightas Sverige mot Danmark på Göteborg City Race 4-5 juni, ytterligare en gång på Jyllandsringen 4-5 september och den skandinaviska mästaren koras i den näst sista deltävlingen i STCC-kalendern, på Ring Knutstorp 17-18 september. Det koras också en STCC-mästare, i det mästerskapet ingår samtliga deltävlingar.

Nästa år ska det enbart köras ett skandinaviskt mästerskap och då kommer troligen två av de tävlingar som de danska arrangörerna ska köra att köras på norska Våler och lilla Sturupbanan utanför Malmö. Ingen av dessa två banor finns med i årets mästerskap och Anderstorp får heller ingen deltävling.

 

Tävlingskalender STCC 2010
24-25 april Jyllandsringen, Danmark (STCC + DTC)
7-8 maj Ring Knutstorp
21-22 maj Karlskoga
4-5 juni Göteborg (STCC+DTC)
9-10 juli Falkenberg
13-14 augusti Karlskoga
4-5 september Jyllandsring (STCC + DTC)
17-18 september Ring Knutstorp (STCC + DTC)
1-2 oktober Mantorp Park

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!