Nissan GT-R Nismo slog världsrekord i snabb drifting

Det finns världsrekord i snabbhet, det finns världsrekord i drifting – och så finns det världsrekord i snabb drifting. Nu har Nissan lagt beslag på det sistnämnda.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Nissan har den senaste tiden hintat om att de har slagit ett nytt världsrekord med en GT-R Nismo. I dag avslöjar de vad det rör sig om.

Det handlade inte om en ny rekordtid runt Nürburgring, som Nissan tidigare premierat på, utan något helt annat, nämligen ett hastighetsrekord i den japanska nationalsporten drifting.

Med en specialpreparerad GT-R Nismo och med japanska titelhållaren i drifting, Masato Kawabata, bakom ratten slog Nissan till med en toppfart på 304,96 km/h i en 30-gradig vinkel. För att lyckas med det var bilen enbart bakhjulsdriven, GT-R är normalt fyrhjulsdriven. Dessutom var V6-maskinen rejält uppblåst – 1 380 hästkrafter.

Rekordkörningen genomfördes på Fujairah International Airport i Förenade Arabemiraten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!