061026_mikkelsen

Norge har ny världsstjärna på gång i rally

Andreas Mikkelsen är för ung för att köra bil i Norge med sina 17 år. Ändå är han med stormsteg på väg mot en lysande karriär i rally. I december begår han VM-premiär i engelska Rally of Wales.

Mikkelsen flyttade till Storbritannien i år, och började köra rally. Där är det tillåtet att tävla som 17-åring. Han vann sin allra första tävling och har sedan dess tagit tre till på den brittiska ön, plus en seger i Estland. Norrmannen är en supertalang med många strängar på sin lyra. Han har tidigare varit medlem i norska motorcrosslandslaget, och - det alpina juniorlandslaget. 

Att han kan köra bil råder inget tvivel om. Han kör Ford Focus WRC och kommer i VM-debuten att ratta en bil av senaste modell. Till detta behövs förstås pengar och det saknas inte. Pappa Steinar Mikkelsen är god för 400 miljoner norska kronor och har redan i år plöjt in tolv miljoner kronor i sonens verksamhet enligt en artikel i norska Dagbladet. Målsättningen är att ta VM-medalj 2011 och att bli den nye Petter Solberg. Rådgivare är för övrigt Petters bror Henning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!