100913-sverre isachsen

Norsk seger i rallycross-EM

Rallycross-EM är avgjort trots att en deltävling återstår. Norrmannen Sverre Isachsen säkrade sin andra raka titel när den polska deltävlingen avgjordes i helgen.

Inte helt oväntat säkrade Sverre Isachsen sin andra raka EM-titel i årets nionde och nästa sista deltävling. Faktum är ett en blygsam femteplats i polska Slomczyn räckte för norrmannen. Med sina 133 poäng har han ett ointagligt försprång i poängtabellen.

Betydligt tätare är det bakom Isachsen. Liam Doran, som vann i Polen, är tvåa på 121 poäng och han följs i sin tur av Kenneth Hansen på 119 och Michael Jernberg med 114. Eftersom varje förare ska räkna bort sitt sämsta resultat från den andra halvan i mästerskapet är det tätare än så poängmässigt mellan den ovan nämnda trion: 110, 109 och 108. Därför kommer kampen om de resterande två medaljerna i mästerskapet att bli mycket spännande och intressant.

Kenneth Hansen blev bäste svensk i Polen med en tredjeplats före Michael Jernberg. Även Andreas Eriksson var i A-final där han slutade sist sedan styrningen gått sönder.

Rallycross-EM, Polen, 11-12 september, Division 1

1) Liam Doran, Storbritannien, Citroën C4

2) Frode Holte, Norge, Volvo C30

3) Kenneth Hansen, Sverige, Citroën C4

4) Michael Jernberg, Sverige, Skoda Fabia

5) Sverre Isachsen, Norge, Ford Focus

6) Andreas Eriksson, Sverige, Ford Fiesta

Mästerskapet inför sista deltävlingen i Tjeckien 18-19 september

1) Sverre Isachsen, 133 poäng (klar mästare)

2) Lian Doran, 121

3) Kenneth Hansen, 119

4) Michael Jernberg, 114

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!