110211 svenska rallyt 1

Norskt svenska rally

Norrmannen Mads Östberg är den överraskande ledaren i Svenska Rallyt efter den första riktiga dagen. Ett bra startnummer där han slipper spåra och inte gör misstag är förklaringen.

P-G Andersson som ledde inför dagens etapp la sig på sidan på SS 2 och tappade en minut. Vann SS 3, men fick punktering på SS 4 och tappade mer tid. Sedan dess har han varit i topp, vann även SS 5, men har mycket tid att köra igen. Ligger nu på sextonde plats totalt.

Det stora svenska utropstecknet är Patrik Sandell i en S2000-Skoda som ett tag låg så långt upp som fyra totalt men nu ligger sjua efter första etappen. Sandell kör dock inte om VM-poäng. S2000 ingår inte i VM i Svenska Rallyt.

Det roliga är att Staffan Parmander, Patriks nya co-driver, börjar kalla Patrik för Kenneth. Ränderna sitter i efter så många år med Kenneth Eriksson i förarstolen!

I VM tävlar  emellertid Patrik Flodin som ligger tvåa i standardbetonade PWRC efter en problemfylld morgon med lite påhälsning i snödrivorna.

Världsmästaren Sebastien Loeb har haft en tung dag och plogat genom snön hela tiden. Han är drygt två minuter efter täten, men det kommer en ny dag i morgon.

När vargarna börjar yla i värmlandsskogarna är det osäkert om Mads Östberg klarar pressen.

Morgondagen ger svar. Söndagen är transport.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!