070518_alx_danielsson

Nu har Alx Danielsson kört Formel 1!

Slutligen hamnade Alx Danielsson i en F1-bil. Det skedde på Silverstone idag fredag och jämtlänningen var lyrisk efteråt.

- Det är otroligt, fantastiskt, makalöst. Vilket som! En helt otrolig känsla. Det är naturligtvis bra PR för mig som förare att få köra en F1-bil men samtidigt fick jag ett kvitto på att jag verkligen klarar av det. Jag var 1,5 sekunder snabbare på varvet än Renaults testförare Jonathan Cochet som har kört här många gånger.

Alx fick trots vad som sagts köra en fjolårsbil, RS26, som också kördes lättare än vad den ska vara och med mjukare däck än vad som är tillåtet i F1-racen. Samtidigt var det lite gummi utlagt på banan (sämre fäste) vilket jämnade ut dessa förhållanden. Testet kördes på en kort slinga på Silverstone, kallad Stoweslingan, och varvet avverkades på cirka 31 sekunder. Alx var nöjd, Renault var nöjda. Om detta leder till något mer i Alx satsning mot F1 återstår att se.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!