Nürburgring nära konkurs

Ägarbolaget till klassiska tävlingsbanan Nürburgring är mcyket nära konkurs. Enligt flera tyska källor fattas 13 miljoner euro – och delstatsregeringen tänker inte hjälpa till.

Ägarbolaget till klassiska tävlingsbanan Nürburgring ligger pyrt till, rapporterar flera tyska källor. Bolaget har dragit på sig skulder, och enligt uppgifterna ska omkring 13 miljoner euro, motsvarande knappt 120 miljoner kronor, saknas. Med andra ord rycker konkursen allt närmare för Nürburgring.

Dagens ägare av ringen tog över för ett antal år sedan med stora visioner, man byggde hotell och skulle öppna en nöjespark i anslutning till banan (vars berg-och-dalbana dock aldrig blev godkänd av myndigheterna). Planerna visade sig ock inte vara bärkraftiga, och trots att priset för att köra på banan höjts rejält, har det inte gått att få ekonomi i bolaget.

Samtidigt debatteras huruvida omkring 524 miljoner euro som den lokala delstatsregeringen gått in och sponsrat Nürburgring med har använts på korrekt sätt, och man låter från myndighetens håll meddela att man inte kommer att gå in med mer pengar för att hjälpa bolaget.

Enligt uppgift kommer verksamheten på ringen, även under konkursförvaltare, att fortsätta som vanligt året ut. Efter årsskiftet är det oklart vad som kommer att hända.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!