Foto: Meromex

Nürburgring tar snart bort hastighetsbegränsningarna

Världens mest berömda bana, Nürburgring, har haft hastighetsbegränsningar sedan i somras. Efter ett antal förbättringar ser dessa restriktioner ut att kunna hävas med start i mars nästa år.

Det var i juni som Capricorn Nürburgring GmbH beslutade att införa restriktioner på Nürburgrings nordslinga efter ett antal allvarliga olyckor under våren, framför allt den där en åskådare omkom under ett VLN-lopp. Jann Mardenboroughs Nissan GT-R Nismo lyfte och flög över skyddsräcket som var tänkt att skydda åskådarna.

Restriktionerna satte käppar i hjulen hos Koenigsegg som hade siktat in sig på att krossa Nürburgrings varvrekord. Men så i augusti kom ett delvis glädjande besked att ägarna av banan hade beslutat sig för att genomföra en rad olika förbättringar som ska göra Nürburgring bättre och säkrare.

Ännu mer glädjande är dagens besked – att Internationella bilsportförbundet, FIA, har godkänt Capricorn Nürburgring GmbH:s planer för hur en högre nivå av säkerhet ska nås. Bland annat innebär det att nya skyddsräcken ska monteras tillsammans med av FIA godkända stängsel, att avgränsade publikområden ska inrättas samt att ojämnheter på vägbanan ska tas bort.

LÄS OCKSÅ: Ultimata Nürburgring-guiden

Arbetet med att göra Nürburgring säkrare påbörjas nu i november och väntas stå klart i början av mars nästa år. Först då kommer hastighetsrestriktionerna att upphävas – för motorsport. Om det blir fri fart för övrig trafik är ännu icke beslutat. Om det blir ett nej på den punkten blir det svårt att slå nya varvrekord runt Nordslingan, om körningen inte klassas som motorsport.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!