Ny DTM-seger för BMW – tungt för Mattias Ekström

BMW och Marco Wittmann tog säsongens andra seger i dagens DTM-tävling på Hungaroring i Ungern medan Mattias Ekström slutade först på nionde plats.

– Det var en besvikelse. Jag kände från början till slut att vi inte var snabba nog. Dessutom var bilen svårt att köra. Vi får hoppas på bättre tur i nästa tävling, säger Ekström.

Ekström hade en tung helg från början till slut och kvalade in på en elfteplats. I tävlingen låg den svenska Audi-föraren långt bak i fältet länge, men lyckades rädda två poäng med nionde plats efter att förare framför honom kolliderade under de sista varven.

Wittmann ledde tävlingen genom i stort sett hela tävlingen och säkrade ännu en fullpott som innebär att han utökar ledningen i mästerskapet till 19 poäng över regerande mästaren Mike Rockenfeller, som slutade på tionde plats i dagens tävling.

Olika däcksval mellan förarna innebar att slutskedet av tävlingen hettade upp. Bruno Spengler startade på nionde plats och valde att köra på option-däcket först i slutet av tävlingen, något som gjorde att han klättrade starkt i slutskeded till en slutgiltig tredjeplats bakom Audi-föraren Miguel Molina.

Italienska Audi-föraren Edoardo Mortara slutade på fjärde plats efter att ha varit inblandad i en känslosam kamp med tidigare F1-föraren Timo Glock. De båda körde på varandra flera gånger innan Mortara slutgiltigt kunde dra ifrån medan Glock kolliderade med Audi-föraren Nico Müller, något som resulterade i punktering och bruten tävling på sista varvet för Glock.

Bästa Mercedes-förare var Robert Wickens på elfte plats och utanför poäng.

DTM fortsätter om en månad på Norisring i Tyskland.

Resultat topp 10

1. Marco Wittmann BMW M4 41 varv

2. Miguel Molina Audi RS 5 +6.615

3. Bruno Spengler BMW M4 +21.842

4. Edoardo Mortara Audi RS +29.960

5. Adrien Tambay Audi RS 5 +30.112

6. Maxime Martin BMW M4 +30.357

7. Jamie Green Audi RS 5 +34.403

8. Antonio Felix da Costa BMW M4 +34.560

9. Mattias Ekström Audi RS 5 +34.826

10. Mike Rockenfeller Audi RS 5 +36.017

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!