100809-rosenqvist-seger

Ny Formel 3 seger för Felix Rosenqvist

Felix Rosenqvist tog sin andra seger den här säsongen när han under dramatiska former vann det andra av helgens två ATS Formula 3 Cup-race på holländska TT Circuit Assen.

Rosenqvist startade i Pole Position för första gången i sin korta Formel 3-karriär efter att ha noterat helgens tre bästa varvtider i fredagens kval, och kunde korsa mållinjen som segrare i ett regndrabbat Race 2 efter att bland annat ha genomfört ett depåstopp för att byta till torrdäck.

Performance Racing-föraren tog därmed flest poäng - 14 - av samtliga förare under helgen, och vann på nytt i Assen där han tidigare under säsongen tog sin första F3-seger.

–Jag har aldrig kört i regn i tävlingssammanhang i Formel 3 tidigare, men jag har alltid gillat omväxlande förhållanden och kände på mig att det skulle kunna gå bra när de första dropparna började falla strax innan start, sa Felix Rosenqvist.

Rosenqvist inledde helgen i Assen med att kvala in som trea till Race 1, men efter att ha fått motorstopp i starten tvingades 18-åringen slå sig tillbaka upp genom fältet från en 16:e plats i slutet av det första varvet. Tio omkörningar senare kunde Felix konstatera att han räddat tre viktiga mästerskapspoäng, när han gick i mål som sexa. 

Nästa deltävling i ATS Formula 3 Cup körs på EuroSpeedway Lausitz redan kommande helg, den 13-15 augusti. 

 Det var inte bara Rosenqvist som visade framfötterna i Assen. Skåningen Jimmy Eriksson, som tävlar för Motopark Academy, fick även han kliva upp på prispallen. Detta i det första av helgens två lopp där han slutade trea. I det andra låg han femma men tvingades in i depån för att byta däck och föll till nionde plats.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!