Foto: Christian Witt Fotografie

Ny Mercedes-förare avslöjad för DTM

Mercedes har avslöjat en ny förare till DTM, deras andra att avslöjas den här veckan. Blott 20-åriga Lucas Auer kommer att tävla för den tyska biltillverkaren i årets mästerskap och blir konkurrent till Audi-föraren Mattias Ekström.

– Att köra DTM är ett viktigt steg i min karriär. Jag är stolt över att bli del av Mercedes-familjen. Jag siktar på att ta den här chansen med båda händer, säger Auer.

Auer tävlade i FIA European Formula 3 Championship förra året där han slutade på fjärde plats i mästerskapet. Österrikaren körde även Macau GP, det inofficiella världsmästerskapet för Formel 3, en tävling som vanns av svensken Felix Rosenqvist.

Rosenqvist är i sin tur en av de förare som utvärderas till en av de kvarvarande fem platserna i Mercedes DTM-uppställning, som vi rapporterat om tidigare.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!