Foto: mattiasekstrom.se

Ny pallplats för Mattias Ekström i DTM

Mattias Ekström blev trea i helgens DTM-race på Valenciabanan och avancerade till femte plats i förartabellen inför finalen på tyska Hockenheim 20-21 oktober.

Mattias Ekström kvalade inte bättre än åttonde man men  trots att Ekström blev uttryckt i gräset i kampen mot första kurvan lyckades han avancera två placeringar och var sjätte man efter ett varv.

– Efter det låg jag och krigade bakom mina teamkollegor och kände tidigt att jag hade mer att ge. När vi gick i depå för de obligatoriska däckbytena visste jag att jag skulle avancera om grabbarna gjorde bra stopp.

Precis så blev det. Under det första depåbesöket passerade Ekström Mike Rockenfeller och i samband med det andra gick han förbi en annan av sina Audikollegor, Filipe Albuquerque.  Från fjärde position jagade Ekström därefter Adrien Tambay i kampen om den tredje pallplatsen. Ekström kom aldrig förbi, men blev ändå trea. I loppets slutskede tvingades nämligen andraplacerade Mortara bryta med tekniska fel.

Racet vanns av BMW-föraren Augusto Farfus.

Tack vare årets tredje pallbesök avancerade Ekström från sjunde till femte plats i förarmästerskapet. Till kampen om medaljerna i mästerskapet är avståndet för stort, men chansen att bli bästa Audi-förare i mästerskapet har han fortfarande. På fjärde plats och bara fyra poäng före Ekström återfinns nämligen Mike Rockenfeller.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!