Foto: facebook.com/EKSRX

Ny seger för Ekström i Portugal

Regerande världsmästaren i rallycross, Mattias Ekström från Avesta, är på god väg att upprepa sin fjolårstitel. I helgen vann han sin andra raka deltävling för året när VM kördes i Portugal.

Det såg länge upp att vara dukat bord för Johan Kristoffersson som i en VW Polo dominerade första dagens heat genom två delsegrar. Men i det tredje missade han att ta det obligatoriska ”jokervarvet” och tappade inte bara placering utan fick tidstillägg och placerades längst ner i startfältet till sista omgången. Nyvattnad, nyplogad bana är obra.

Istället klev teamägaren Petter Solberg fram och ledde A-finalen tills han fick bryta med punktering. J.K tappade också mycket tid bakom Petter Solberg innan denne vek av banan. Vilket öppnade vägen för Mattias Ekström, Audi, som återigen vann en VM-deltävling och nu leder i sammandraget totalt efter två deltävlingar. Mattias var hårt uppvaktad in till mål av niofaldige rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb, Peugot, och Johan Kristoffersson.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!