090608-rallycross-em

Ny seger för Michael Jernberg i EM

Michael Jernberg har kommit igång rejält och körde hem andra raka segern när rallycross-EM gästade Melk i Österrike. Det blev bara svenskar på prispallen!

Norrmannen Sverre Isachsen var snabbast iväg i A-finalen, men Jernberg hakade på i sin Skoda Fabia och när norrmannen körde punktering blev han ett lätt byte för svensken som vann före Kenneth Hansen och Stig-Olov Walfridsson.

Fem av tio deltävlingar är avgjorda i årets EM-serien. Nästa avgörs i värmländska Höljes 4-5 juli.

– Där siktar jag på ännu en seger. Jag ska upp och testköra banan för att komma väl förberedd, säger Michael, som fått vittring på det EM-guld han ännu saknar. 

EM-deltävlingen i Melk skakades av flera otäcka olyckor och sedan svensken David "LL" Johansson rullat häftigt i B-finalen i Division 1A avstannade verksamheten på banan. Långa diskussioner fördes innan tävlingsledningen bestämde sig för att fortsätta. 

– Problemet var att banan var enormt slagig och dammig. Dessutom körde vi loss stora stenar som flög iväg och äventyrade åskådarnas säkerhet, berättar Jernberg.

Redan under lördagen totalförstördes Per Eklunds Saab 9-3 sedan den blivit stående på banan och därefter påkörd av konkurrenterna som inte upptäckte den i tid.

 

 

Rallycross-EM, Österrike, 7 juni, Division 1

1) Michael Jernberg, Sverige, Skoda Fabia

2) Kenneth Hansen, Sverige, Citroën C4

3) Stig-Olov Walfridsson, Sverige, Renault Clio

4) Ludvig Hunsbedt, Norge, Volvo S40

5) Andreas Eriksson, Sverige, Ford Fiesta

6) Sverre Isachsen, Norge, Ford Focus

 

Mästerskapet efter 5 av 10 deltävlingar

1) Sverre Isachsen, Norge, Ford Focus, 68 poäng

2) Michael Jernberg, Sverige, Skoda Fabia, 66

3) Kenneth Hansen, Sverige, Citroën C4, 62

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!