Foto: STCC.se

Ny stjärna tänd i Porsche Carrera Cup

Johan Kristoffersson tog två nya segrar i Carrera Cup på Mantorp Park. Men strålkastarljuset riktades mot debutanten Robin Hansson.

Kristoffersson vann det första heatet ganska enkelt sedan Robin Hansson och Jocke Mangs krokat ihop bakom honom.

18-årige Robin Hansson från Mölndal visade ingen som helst respekt för de mer rutinerade förarna när han debuterade i Carrera Cup vid Mantorps kvällstävling.

Hansson har en mycket framgångsrik kartingkarriär bakom sig och försökte sig först på formelracing men lyckades bara halvhyfsat. Nu är det fokus på Carrera Cup.

I heat två tog sig Robin Hansson först förbi Johan Kristoffersson när denne hamnade lite utanför banan. På varv två bromsade han sig förbi ledande Jocke Mangs.

Men sviterna efter kraschen i första heatet gjorde att hjulen låste sig vid flera inbromsningar och till slut blev det punktering. Han hade dock hunnit med att presentera sig.

Jocke Mangs i ledning blev lite hindrad och det utnyttjade Johan Kristoffersson direkt, gick förbi och tog sin sjätte raka seger i klassen. Han såg mest förvånad ut över detta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!