Foto: Audi AG

Ny teknisk chef hos Sauber

Marcus Ericssons Formel 1-stall får en ny teknisk chef. Ska den negativa trenden vända?

Nysatsande Formel 1-stallet Sauber har kontrakterat Jörg Zander som teknisk chef för 2017. Han har senast jobbat på Audis sportvagnsavdelning som ska läggas ner då man istället väljer att satsa på Formel E. Jörg Zander har jobbat 25 år inom motorsport och har i Formel 1-sammanhang tidigare haft Toyota, BAR-Honda, Williams, Brawn GP men även BMW-Sauber som arbetsgivare.

– Mitt huvudmål blir att stabilisera och effektivisera den tekniska organisationen för att öka potentialen och kreativiteten, basen för att bygga en framgångsrik Formel 1-bil, säger han om sin nya anställning.

Sauber är i dag det sämsta Formel 1-stallet och är ensamma om att inte ha kört hem en enda poäng under säsongen.

Fortfarande är det inte klart vilka som ska köra de båda Sauberbilarna nästa säsong men stallchefen Monisha Kaltenborn har tidigare sagt att det förmodligen blir förare som betalar för sig. Dagens förare, Felipe Nasr och Marcus Ericsson är båda aktuella även om kontakt med andra förare har tagits. Marcus Ericsson har nämnts som tänkbar kandidat för platser hos såväl Force India som Williams. Det sista alternativet kan nu strykas då stallet nyligen gått ut med att deras förarduo för 2017 blir Valtteri Bottas och Lance Stroll.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!