Foto: @World by Andre Lavadinho

Ny WTCC-mästare krönt – Får motstånd från Volvo 2016

José María López säkrade WTCC-titeln för andra året i rad på Buriram-banan i Thailand för Citroën som nästa år kommer få motstånd från Volvo i form av Polestar Cyan Racing.
Teknikens Värld

López har lett årets mästerskap från början till slut och säkrade titeln redan i helgens första tävling i Thailand med sin nionde seger för året.

– Mitt team har varit helt fantastiskt, jag skulle inte vara här utan dem. De har gett mig förutsättningarna att tävla på samma nivå som mina teamkollegor så jag vill tacka alla i teamet, säger López.

Citroën säkrade en 1-2-3-4 i helgens första tävling med tidigare rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb på andra plats, Ma Qin Hua på tredje plats och privatföraren Mehdi Bennani på fjärde plats.

Närmst Citroën-kvartetten var Honda-föraren Gabriele Tarquini, nära femton sekunder bakom segrande López.

Honda fick revansch den andra tävlingen, som förkortades med två varv på grund av för dåligt kvällsljus, där Tiago Monteiro segrade framför Loeb och Hua, medan nykrönta mästaren López fick nöja sig med fjärde plats.

I nästa års WTCC-säsong får Citroën och de övriga i fältet svenskt motstånd då Polestar Cyan Racing representerar Volvo med två S60-bilar, som vi rapporterat tidigare.

Av årets säsong återstår en tävling som körs på Losail-banan i Qatar den 27:e november.

Race 1 – Topp 5

1 José María López Citroën C-Elysee 16 varv

2 Sébastien Loeb Citroën C-Elysee +1.380

3 Ma Qin Hua Citroën C-Elysee +6.376

4 Mehdi Bennani Citroën C-Elysee +7.202

5 Gabriele Tarquini Honda Civic +14.500

Race 2 - Topp 5

1 Tiago Monteiro Honda Civic 10 varv

2 Sébastien Loeb Citroën C-Elysee +2.062

3 Ma Qing Hua Citroën C-Elysee +7.784

4 José María López Citroën C-Elysee +12.596

5 Tom Chilton Chevrolet Cruze +13.815

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!