Nya Citroën C3 blir WRC-rallybil

Nya småbilen har knappt debuterat förrän den pumpas full med steroider och blir Citroëns vapen i WRC 2017.

Du som tycker att Citroëns småbil C3 har sett lite blek ut sedan debuten av första generationen 2002 fick nog äta upp det i och med presentationen av generation tre tidigare i år. En bil med mer av attityd även om vi sett en del av formspråket tidigare hos modellen C4 Cactus

.Om du ändå inte blev imponerad lär du bli det nu. Knappt har Citroën C3 hunnit bli officiell förrän den är klar som märkets vapen i WRC, världsmästerskapet i rally. Med den siktar man på att ordna märkets nionde konstruktörstitel. De senaste tre säsongerna har vunnits av Volkswagen men annars har Citroën varit seriens gigant de senaste tio åren.Bilden ovan och filmen nedan är datoranimationer, där den svartvita bakgrunden filmades under Portugals rallydeltävling i maj. Ett koncept på bilen kommer att visas upp under Parissalongen nästa vecka. Samtidigt byggs en ”riktig” bil efter FIA:s regler vilket gör att den i själva verkar bara baseras på C3. Chassit kommer vara förlängt med 5,5 centimeter och själva bilen kommer att vara 1,90 meter bred och 4,15 meter lång att jämföra mot serietillverkade C3 på 1,75 respektive 3,99 meter. Rallybilen är lättad med 25 kg och motorn kommer att vara på 380 hästkrafter.WRC-säsongen 2017 startar den 21 januari i Monte Carlo.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!