060825_stcc

Nya delar ska avgöra STCC

Nu ska de tekniska förändringarna bli avgörande i STCC. Honda skickar upp en WTCC-motor till Tomas Engström och Flash Engineering får nya växellådor från BMW.

Tomas Engström har haft mycket problem med sina motorer under sommaren. Tre motorras blev för mycket så nu skickar italienska Honda upp sin bästa motor till Engström så förhoppningsvis ska han få fart på grejerna nu.

Senast på Anderstorp och innan det på Falkenberg la motorn ner och i den andra deltävlingen på Karlskoga small motorn samtidigt som Engström korsade mållinjen. 

- Det är så extremt hög nivå i STCC i dag och då måste man våga riska för att vinna. Vi ligger på gränsen hela tiden och då kan man inte räkna med att alltid ha marginalerna på sin sida, säger Engström.

Förhoppningsvis kommer han ha det nu, den motorn som kommer är samma som Fabrizio Giovanardi vann ett av WTCC-loppen i Brasilien med. Den är nu nyrenoverad och redo för helgens kamp.

En sådan motor lär Engström och Honda behöva om de ska ha chans för samtidigt vässar Flash Engineering sina BMW ytterliggare ett steg. Som första BMW-stall i världen får de en helt ny typ sekventiell växellåda till Sport-2000 bilarna.

- Nu blir det dubbelseger, säger en (som vanligt) självsäker Jan Nilsson som siktar på seger.

- Den här gången ska inga misstag göras och jag ska över mållinjen, helst först av alla. Jag kanske får damma av mitt gamla motto – hellre ambulans än tvåa, säger han.

Skulle det inte fungera för Flash själv så har han ju Richard Göransson som stallkamrat och med bara två poäng upp till serieledande Thed Björk är han om möjligt ännu mer taggad. Seger senast och något snabbare bil nu till helgen bådar gått för Göransson och Flash Engineering. På söndag är det dags för Kanonloppet på Karlskoga och det lär gå vilt till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!