Nya Opel Astra blir tävlingsbil

Opel Motorsport avslöjar en helt nykonstruerad tävlingsbil för det nystartade mästerskapet TCR International Series.

Bilen är byggd på nya Astra-modellen och har en 2,0-liters turbomotor på 330 hästkrafter och 420 newtonmeter som är kopplad till en sekventiell sexväxlad låda som i sin tur skickar kraften till framhjulen.

1 200 kilo tunga Astra TCR sänker farten med hjälp av sexkolvsok som pressar mot de 378 millimeter höga skivorna fram och tvåkolvsok som gör samma sak mot de 265 millimeter höga skivorna bak.

Foto: www.weigl.biz

Bilen är byggd av Opel Motorsport i samarbete med tyska teamet Kissling Motorsport där de första bilarna kommer att levereras till kundteam under februari månad nästa år. 95 000 euro plus moms, det vill säga ungefär 1,1 miljoner kronor inklusive moms, kostar Opel Astra TCR.

TCR-reglementet expanderar snabbt i världen och kommer bland annat att införas i fem europeiska mästerskap nästa år: Italien, Spanien, Belgien, Tyskland och Portugal.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!