Porsche LPM1 2014

Nya Porsche LMP1 – nytt bildgalleri

Att Porsche ska återvända till toppklassen på Le Mans 2014 har nog inte undgått någon bilintresserad. Nu har Porsche släppt färska bilder, i ”bilspionsmaskering”, på nya LMP1 – Audi kan få det svårt.

Till nästa års säsong får Audi och Toyota hård konkurrens i toppklassen LMP1. Trots att Audi i stort sett har dominerat klassen de senaste decenniet är det fortfarande Porsche som har vunnit vid flest tillfällen. Senaste gången var dubbelsegern 1998 med 911 GT1 98 i den dåvarande toppklassen GT1. 

Porsches nya sportvagnsprototyp i LMP1-klassen kommer att tävla i nästa års FIA World Endurance Championship och därmed nästa års Le Mans 24-timmars. Trots kamouflagefolien kan man urskilja karossens form. Den påminner starkt om de senaste årens toppskikt i LMP1 med fjolårets vinnare Audi R18 e-tron quattro och Toyota TS030 Hybrid. Vad som finns under skalet är fortfarande oklart men en hybridlösning är inte helt orealistiskt. 

Bakom ratten kommer vi att få se Le Mans-veteranerna Timo Bernhard och Romain Dumas. Den tredje föraren blir Mark Webber som tidigare i år meddelade att han lämnar Red Bull Racing och Formel 1.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!