Foto: Mattias Persson

Nya segrar för Jimmy Eriksson i Formel 3

Jimmy Eriksson fortsätter att segra i det tyska Formel 3-mästerskapet. I helgen tog han två segrar på holländska TT Circuit Assen.

Tomelillasonen stod för en fin insats genom att toppa såväl fredagens fria träning som det efterföljande tidskvalet, där han säkrade de sex extrapoäng som står på spel genom att lägga beslag på dubbla pole positions.

 Från sin förstaplats på gridden kunde Eriksson sedan kontrollera såväl helgens inledande som avslutande race på sin väg mot seger, och med en sjätteplats i det mer sprintbetonade Race 2 – där de åtta främsta från det första loppet startar i omvänd ordning – blir Lotus-föraren nu för tredje tävlingshelgen i rad främste poängplockare.

 Eriksson noterades också för snabbaste varv i såväl Race 1 som Race 2.

 Efter att helgens två inledande lopp ägt rum på en torr bana skulle söndagens avslutande heat komma att bli en betydligt mer komplicerad affär, när himlen öppnade sig strax efter start. Eriksson – som liksom resten av fältet inlett tävlingen på torrdäck – visade på styrka i regn genom att dra ifrån sina konkurrenter med uppemot två sekunder per varv.

 Jimmy Eriksson återfinns nu 72 poäng före teamkamraten i Lotus Formel 3-stall, japanen Kimiya Sato, i toppen av mästerskapstabellen.

 Fyra tävlingshelger återstår och redan nästa helg går nästa race på österrikiska Red Bull Ring.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr