Foto: RallycrossRX.com

Nya svenska rallycrossframgångar

Anton Marklund, Volkswagen, tog sin första pallplats i rallycross-VM i helgen. Han blev tvåa vid deltävlingen i Kanada.

Kanada var det första utomeuropeiska stoppet i rallycross-VM och blev en suverän uppvisning av Petter Solberg, Citroën. Norrmannen dominerade fullständigt och leder nu VM ganska klart. Med segern blev norrmannen den förste i serien att vinna två tävlingar och detta var deltävling nummer sju.

Unge svensken Anton Marklund utmanade så gott det gick men blev distanserad. Norrlänningen var nöjd med andraplats i alla fall. Timmy Hansen, Peugeot, tog sig till semifinal där han var trea i mål men uteslöts för att ha kört om utanför banan.

I den motorsvagare Supercar Lites-klassen var det svensk dominans. Dessa kör dock inte om VM utan en internationell cup. Oliver Eriksson ledde finalen men tappade ett bakhjul. Då tog istället Patrik Sandell över och segrade. Båda dessa två tävlar till vardags i den amerikanska rallycross-serien.

Kevin Eriksson slutade tvåa i finalen medan Kevin Hansen bröt sin semifinal med elfel.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!