090408-Fredrik Larsson

Nygammal stjärna till Carrera Cup

Fredrik Larsson, en gång rankad som en av Sveriges snabbaste racerförare, gör comeback! 1996 vann han Barber Dodge-serien i USA - 2009 siktar han på toppen av Carrera Cup Scandinavia.

Fredrik Larsson spåddes en lysande raingkarriär för drygt tio år sedan. Efter segern i Barber Dodge klev han upp till Indy Light i ett team som drevs av Stefan Johansson. Det började bra med två prispallsplatser i en klass där konkurrenterna bland annat hette Tony Kaanan, Helio Castro-Neves och Christiano da Matta.

Sedan kom krascherna. De gjorde att Stefan Johanssons budget sprack och han tröttnade. Fredrik Larsson fick åka hem till Falkenberg och sedan dess har det varit rätt tyst om honom även om hans namn fladdrat förbi i något långloppsresultat.

Nu gör han comeback i de större sammanhangen i Carrera Cup och har redan provkört.

– Bilen är riktigt rolig och potent att köra, det känns helrätt. Det kommer bli tufft i år men jag känner mig redo, säger Fredrik Larsson.

Den numera 33-årige Larsson kommer att tävla för det Skåne-baserade IPS Motorsport som även driver Johan Sturessons Peugeot 308 i STCC.

– Jag sneglade på Carrera Cup redan för fem år sedan, men det är först nu som jag har de rätta förutsättningarna. Carrera Cup känns perfekt, det är en konkurrenskraftig serie med hårt motstånd. Annars hade jag aldrig ställt upp, säger Larsson som siktar på att vara med allra längst fram.

Carrera Cup blir stentufft i år med 35 bilar anmälda. Jocke Mangs ska försvara sin titel och Tony Rickardsson gör ett sista (?) försök att bli mästare innan han börjar sälja snus för Svenska Match nästa år.

I sitt första test på Falkenberg i dag presterade Fredrik varvtider som skulle placerat honom i främsta startledet 2008.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!