Nytt chassi för Emma Kimiläinen efter kraschen

Emma Kimiläinen kraschade hårt i föregående STCC-tävlingen på Göteborg City Arena där skadorna blev så stora på hennes Saab 9-3 STCC att teamet tvingas köpa ett nytt chassi.

– Det visade sig att det blev det mest kostnadseffektiva sättet att lösa problemet. Chassit på den gamla bilen var av på flera ställen och då var det bättre att ställa den åt sidan så länge, säger teamchef Daniel Haglöf.

Kimiläinen slog samman med regerande mästaren Thed Björk i en av tävlingarna i Göteborg som resulterade i en snurr in i räcket, följt av att både Björk och Andreas Wernersson kraschade in i hennes stillastående Saab direkt efteråt.

Finskan har haft en tuff debut i STCC där hon har kvalat bra, men inte lyckats i tävlingarna med bara en målgång på nionde plats hittills.

– Vi har inte fått någonting gratis så här långt. Det som hände i Göteborg var ju maximal otur, men det är bara att gilla läget och jobba framåt, säger Haglöf.

STCC fortsätter om två veckor på Falkenbergs Motorbana 11-12 juli.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!