Nytt datum för Pikes Peak

Den amerikanska backtävlingen Pikes Peak skulle ha startat om tre dagar men tvingades skjutas upp efter att en skogsbrand oroat arrangörerna. Nytt datum är den 12 augusti.

Den nittionde upplagan av Pikes Peak International Hill Climb stoppades tidigare i år av skogsbranden i närliggande Waldo Canyon. Branden som hittills förstört nära 350 hem rasar än, men ska nu vara under kontroll. De som köpt biljetter till det ursprungliga tävlingsdatumet 8 juli behöver inte köpa nya, uppger arrangören på sin hemsida.

 Innan beskedet att skjuta upp tävlingen hade 211 deltagare från 15 länder skrivit upp sig för att delta och förhoppningen är att tävlingen nu ska gå av stapeln som planerat.

 –Vi kommer att ha majoriteten av de registrerade tävlande här och har fått positiva besked från flera förare, men några kommer falla bort på grund av problem med scheman, säger tävlingens ordförande Tom Osborne.

 Bland förarna som sagt att de kommer ställa upp även på det nya datumet märks fjolårsvinnaren Nobuhiro ”Monster” Tajima som siktar på nytt rekord för eldrivna bilar.

 Årets upplaga av tävlingen är första gången den två mil långa sträckan är helt asfalterad, vilket lär medföra nya rekord.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!