Nytt Formel 1-team 2021: Aston Martin

Aston Martin kommer att ha ett Formel 1-team från 2021 när Racing Point nu byter namn.

Men vad betyder det egentligen? Racing Point-ägaren Lawrence Stroll leder ett konsortium som kommer att investera närmare 2 miljarder kronor för att förvärva en 16,7 procent stor andel i Aston Martin Lagonda och som en del av det avtalet kommer Racing Point att byta namn till Aston Martin F1.

För tillfället betyder det bara att Racing Point kan använda Aston-namnet vilket på många sätt liknar situationen mellan Sauber och Alfa Romeo. Det fungerar kommersiellt för båda parter om teamet heter Alfa Romeo, så Sauber gick i princip med att sälja namnrättigheterna. När Racing Point nu blir Aston Martin kommer det att vara detsamma. Förvänta dig dock inte att en Aston Martin F1-motor dyker upp, eller att Aston plötsligt ska investera i den typ av anläggningar till exempel Mercedes har med sitt race-team i Brackley och High Performance Powertrain-divisionen i Brixworth.

Läs vidare här

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!