080107-aston-martin-gt2

Nytt racing-grönt från Aston Martin

Aston Martin visar de första bilderna på deras nya bil i GT2-klassen. Nya Vantage GT2 blir den första bilen från britterna som ska kunna köras på etanol såväl som vanligt racingbränsle.

Kallad Vantage GT2 och baserad på den V8-bestyckade gatbilen Vantage, kompletterar Vantage GT2 Aston Martins racinglinje. Aston Martin är med den nya bilen den enda tillverkaren med en bil i varje GT-klass, GT1 (DBR9), GT2 (Vantage GT2), GT3 (DBRS9) samt GT4 (Vantage N24).

Den stora nyheten med bilen är att den är den första från Aston Martin Racing som från början byggs för att kunna drivas av både vanligt racingbränsle och E85. Det är främst den amerikanska Le Mans-serien som Aston Martin Racing haft i åtanke för bilen. Tidigare har Aston Martin Racing även konverterat en DBRS9 till att gå på E85. Det är utifrån den erfarenheten man har byggt Vantage GT2, enligt Robin Brundle på Aston Martin Racing. På torsdag visas bilen för första gången på Autosport International Show i Birmingham.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!