070918-wtcc-anderstorp

Nytt WTCC-race på Anderstorp 2008

Arrangörerna på Anderstorp lyckades bra med WTCC i år, trots korta förberedelser. Därför får de nytt förtroende även 2008 och publiken kan återigen njuta av världens bästa standardvagnsförare på svensk mark.

I år blev det svensk succé på Anderstorp då Rickard Rydell vann ett av heaten. Han gjorde det som inhoppare i en Chevrolet och det var lite sura miner från de ordinare förarna efteråt.

- Jag vill gärna köra WTCC 2008 sa Rickard Rydell efteråt. Även om jag inte tror att det blir i en Chevrolet... Vi får se. Hur som helst kommer WTCC tillbaka till Anderstorp, mitt i sommarsemestern den 27 juli. WTCC utökar till tolv deltävlingar, Mexico och Japan tillkommer. Holländska Zandvoort försvinner, de ersatte i all hast Mexico i fjol. Och det portugisiska stadsloppet i Porto flyttas till Estoril eftersom Porto bara har tillstånd att tävla i staden vartannat år.

Preliminär kalender WTCC 2008

2 mars - Curitiba, Brasilien

6 april - Mexico (bana ej klar)

18 maj - Valencia, Spanien

1 juni - Pau, Frankrike

15 juni - Brno,Tjeckien

6 juli - Estoril, Portugal

27 juli - Anderstorp, Sverige

31 aug - Oschersleben, Tyskland

21 sept - Brands Hatch, England

5 okt - Monza, Italien

26 okt/2 nov - Okayama, Japan

16 nov - Macau, Kina

Datumet i Japan är inte helt klart, därav två alterntiv. Om ni inte känner igen namnet Okayama: banan hette förut Aida och där kördes tidigare Formel 1 i form av Pacific Grand Prix.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!