Officiell rallybil: Peugeot 208 R2

Här är den första av Peugeots rallyversioner av Peugeot 208 som får tilläggsnamnet R2 och riktar sig mot rallyförare med lite mindre budget än WRC.

Den nya 208 R2 har utvecklats med ögonen på R2-klassen och har en rad uppgraderingar jämfört med den nuvarande modellen. Bland nyheterna finns en rad finlir jämfört med produktionsvarianten av 208.

 Under huven finns numer 185 hästkrafter ur den 1,6 liter stora fyran utan överladdning som kopplats i hop med en sekventiell femväxlad manuell låda. 

 Peugeots ingenjörer har även uppgraderat hjulupphängning och bromsar. Den tidigare elektriska styrningen har bytts ut till förmån för en hydraulisk sådan. 

 Debuten kommer gå av stapeln under Tour de Corse mellan den 10 och 12 maj. Priserna för kitet börjar på strax över 330 000 kronor upp till en färdigbyggd rallybil för strax över 500 000 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!